Sponsorointia hyvällä asialla

Zaibatsun sponsorointi ja erilaiset kumppanuudet on rakennettu sille perustalle, että yhteistyö olisi merkityksellisellistä molemmille osapuolille. Kaikki antamamme tuki ei ole rahallista, vaan autamme kumppaneitamme myös konsultoimalla heitä siellä, missä oma osaamisemme on vahvaa. Kannustamme yhteistyökumppaneitamme myös tutustumaan toisiinsa ja etsimään synergiaetuja: olemme huomanneet oman toimintamme yhdistävän kilpaurheilun, viihteen ja kulttuurin toimijoita, joilla on paljon mahdollisuuksia oppia toisiltaan.

Sponsorointi on kuluneen vuoden aikana keskittynyt vahvasti paikalliseen urheilunäkyvyyteen ja urheilutoimijoiden tukemiseen vaikeassa tilanteessa. Osa sponsoroinnistamme on taas näkymättömämpää ja kohdistuu tahoihin, jotka ovat lähellä sydäntämme uteliaina ja leikkivinä ihmisinä. Tässä blogitekstissä haluamme nostaa nämä toimijat esiin ja antaa omasta puolestamme kiitosta yhteistyöstä!

Keräsimme kokemuksemme käänteiseen kronologiseen järjestykseen – vain huomataksemme että suunta on koko ajan ollut oikea – vauhti vain on kasvanut.

JJK + JYPK Sponsorointi

Lähtiessämme tänä keväänä tukemaan paikallista jalkapalloa “isosti” halusimme, että edustusjoukkuiden lisäksi yhteistyömme tukee myös paikallista junioriurheilua niin tyttöjen kuin poikienkin jalkapallon parissa. Joukkueurheilu on fyysisen kunnon kehittymisen lisäksi kasvavalle lapselle ja nuorelle oivallinen paikka oppia ryhmätyö- ja tunne-elämätaitoja

Hacklab Jyväskylä ry

Maker- ja hakkerikulttuuria tukeva työtila Jyväskylän Kortepohjassa on erinomainen alusta innovaatioille ja kokeiluille. Tuimme Hacklabia laitehankinnoissa ja hankimme henkilöstöllemme yhteisön avainjäsenyyksiä tukeaksemme myös heidän jatkuvaa kehittymistään ja laatikon ulkopuolelta ajatteluaan.

Mieli ry. / Bloodbowl-kampanja

Nuorisotyöntekijä Mika Joensuun miniatyyrikampanja Mieli ry:n kanssa oli meille aika lailla itsestäänselvä tukemisen kohde, nuorten mielenterveystyön ja sen tukemisen tärkeyden vuoksi. Bloodbowl-konteksti toimi myös kirsikkana kakun päällä, sillä Zaibatsulta löytyy useampikin kyseisen pelin fani.

Ilari Manninen

Yleisurheilun saralta päätimme lähteä tukemaan aitajuoksun tämänhetkisen miestähden Elmo Lakan haastajaa, Ilari Mannista. Ilari on paitsi 100 m aitojen nelinkertainen sm-mitalisti, myös Jyväskylän Yliopiston tietojärjestelmätieteiden opiskelija.

Exen Esports

Exen Esportsin perustamisen myötä meille avautui mahdollisuus päästä yhteistyöhön paikallisen e-urheilutoimijan kanssa. Exenin toiminnassa ajatus on e-urheilijoiden kokonaisvaltaisessa tukemisessa: pelkkä lajiharjoittelu ei riitä, vaan nykyään e-urheilun huipulla rinnalle tarvitaan myös oikeanlaiset elämäntavat liikunnasta ja ruokavaliosta lähtien.

Erityisen tärkeä osa Exenin työtä on nuorille suunnattu akatemiatoiminta. Olemme myös tukeneet lahjakasta nuorta pelaajaa laitehankinnoissa, jotta tämä pääsisi näyttämään taitonsa ”omalla tasollaan”.

GamePit by Jamk

Gamepit by Jamkin sponsorointi oli loogista jatkumoa JYP Esports -yhteistyölle, GamePit tarjosi Jyväskylään pelitilan, jossa mahdollistetaan pelaajien kehittyminen ja ammattimaiset olosuhteet maailman huipulle haluaville tulevaisuuden lupauksille. GamePitin järjestämät pelivalmennukset ja -leirit ovat meistä hieno konsepti. Ammattitaitoisessa ohjauksessa nuorille tarjotaan ohjattu mahdollisuus kehittyä pelaajana kohti ammattilaisuutta.

JYP & JYP Esports

Zaibatsun ja JYP:n yhteistä historiaa on kirjoitettu jo hyvä tovi, aina 2017 julkaistusta mobiilisovelluksesta lähtien. Perinteisen urheilun yhteistyö sai rinnalleen e-urheilun JYP:n perustettua keväällä 2020 JYP Esports -joukkueensa NHL-pelisarjaan keskittyvällä organisaatiolla.

Zaibatsulle päätös lähteä JYP Esports joukkueen pääyhteistyökumppaniksi oli helppo: paikallinen liigaseura tekee uuden aluevaltauksen pelien maailmaan! Lähdimme joukkueelle paitsi pääsponsoriksi, hankimme sille myös tunnettuutta ostamalla joukkueelle radiomainontaa samoin vasta perustetulta Radio Keskisuomalaiselta, jolle halusimme myös antaa hankinnallamme alkuvauhtia.

Finnish Game Jam

Expan hostaama paikallinen Global Game Jam -hubi on ollut meille monivuotinen tukikohde. Game jameissa peleistä kiinnostuneet ihmiset muodostavat tiimejä, joissa luodaan pelejä yhteisen teeman ympärille rajattuna aikana, yleensä viikonloppuna. Finnish Game Jam on osa Global Game Jam -tapahtumaa, ja olemme osallistuneet siihen myös firman omilla tiimeillä, tarjoten muillekin osallistujille purtavaa koko viikonlopun ajan.

Peliosuuskunta Expa

Expassa jos missä realisoituu se, että yhteistyö on ollut ennen kaikkea strategista, sillä Zaibatsu ja Peliosuuskunta Expa on perustettu samoina aikoina ja osin samoja henkilöitä on ollut kummassakin hankkeessa mukana –zaibatsulaisia on istunut Expan hallituksessa parhaimmillaan useampia. Kummastakin toimijasta on kasvanut kansallisesti merkittävä peluri, eikä ole varmaan liioittelua sanoa, ettei näin olisi tapahtunut ilman niiden jatkuvaa toistensa tsemppaamista. Expa ja sen nykyään hallinnoima pelialan ja digitalisaation hubi Digi & Game Center ovat Jyväskylälle ehdoton ylpeyden aihe.

Summa summarum: pelien ympärillä tapahtuu paljon niin kehoa kuin mieltäkin kehittävää, ja me Zaibatsulla haluamme jatkossakin olla tukemassa paitsi pelialaa ja nörttikulttuuria, myös nuorten ohjattua toimintaa sekä kansalliselle ja kansainväliselle huipulle tähtäävää urheilutoimintaa.

Lari Kemiläinen

  • Head of Marketing
  • Työkalut: Affinity, Hootsuite, Google Suite
  • Diggaa: Joystick- ja zapper-pelejä, puzzleja, värkkäämistä

Kysyttävää? Soita Herkolle!